2023 Prof. Dr. Necati Öner Felsefe Ödülleri Açıklandı

Türk Felsefe Derneği tarafından her yıl verilen “Prof. Dr. Necati Öner Felsefe Ödülleri” bu yıl “En İyi Doktora Ödülü”, “Telif Eser Ödülü” ve “Çeviri Eser Ödülü” kategorilerinde ödüle layık görülen eserler açıklandı.

Saygın ve alanında uzman bir jüri heyeti tarafından yüzlerce çalışma üzerinde titizlikle yürütülen bir değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar ilan edildi.

Buna göre;

“En İyi Doktora Ödülü”ne, “Platon’un ‘İmkansız’ Estetiği ve Sanat” başlıklı teziyle İhsan Gürsoy layık görüldü. Gürsoy, tezini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde Prof. Dr. Cengiz Çakmak danışmanlığında tamamlamıştır.

“Telif Eser Ödülü”ne “Nicholas Rescher’in Mantık İlmine Katkıları” adlı eserle Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kayacık ve “Tıp Felsefesi” adlı eseriyle İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Efil layık görüldü.

“Çeviri Eser Ödülü” sahibi ise Charles Sanders Peirce’ten yaptığı “Felsefenin İlkeleri” adlı çeviriyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahbube Nazlı İnönü oldu.

Ödüller, Türk Felsefe Derneği tarafından daha sonra belirlenen yer ve zamanda yapılacak bir programda sahiplerine verilecektir.